Jego przygotowanie zajmie nam mniej niż pół godziny, nie wymaga pieczenia i można go podawać od razu po przygotowaniu.
Składniki:
gotowe blaty bezowe
500 ml śmietany kremówki 30-36%
3 łyżki cukru pudru
owoce sezonowe według gustu: truskawki, poziomki, jeżyny, borówki
Wykonanie:
Śmietanę ubijam na sztywno. Pod koniec ubijania dodaję cukier puder i ubijam jeszcze przez kilka sekund. Blaty bezowe przekładam cienką warstwą bitej śmietany. Na wierzchu każdego blatu cienko układam owoce. Po posmarowaniu ostatniego dekoruję torcik dużymi kawałkami owoców. Bezy najlepiej jest przełożyć bitą śmietaną 15-20 minut przed podaniem. I pamiętajmy, by kroić go bardzo ostrym nożem. To świetna propozycja na "coś" słodkiego, gdy wpadają do nas niespodziewani goście.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.