Dlatego dziś przedstawiamy Wam zupę pomidorową na zsiadłym mleku. Jej smak zaskoczy wielu.
Składniki:
- 4-5 szklanek zsiadłego mleka (lub kefiru)
- 1 szklanka przecieru pomidorowego
- 5 łyżek posiekanego koperku
- 20 dag pomidorów
- gałązka bazylii
- 15 dag ogórków zielonych
- sól
- cukier
- pieprz
Zimne mleko i przecier pomidorowy dokładnie mieszam. Pomidory parzę wrzątkiem, obieram ze skórek i kroję w drobną kostkę (można je zmiksować). Dodaję do mleka razem z posiekanym koperkiem i bazylią. Doprawiam do smaku. Przed podaniem do każdej porcji chłodnika dodaję ogórki pokrojone w bardzo cienkie plasterki lub drobną kostkę.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.