Dzieci w wieku od 6 do 13 lat biorące udział w letnich półkoloniach z Wodnikiem na nudę narzekać nie mogą. Półkolonie organizowane są w czterech turnusach - pierwszy (trwający od 3 do 7 lipca) już się zakończył, drugi (10 - 14 lipca) jest w trakcie, a dwa kolejne (17 - 21 lipca i 24 - 28 lipca) przed nami.
Każdy z turnusów ma nieco inny program. Podczas pierwszego dzieciaki miały okazję zwiedzić krotoszyńskie Muzeum i urząd miasta czy wybrać się na Ranczo u Krupińskich w Perzycach. Uczestnicy półkolonii wzięli także udział w warsztatach kulinarnych w Bistro Cafe&Tapas.
Pani Agnieszka opowiedziala nam o całej kulturze Meksyku oraz o pysznych potrawach Meksyku. Następnie Szef kuchni Pan Carlos (mąż Pani Agnieszki) przystąpił do gotowania, a my oczywiście chętnie mu w tym pomagaliśmy. Przygotowane danie to quesadilla. Było przepysznie. Z pełnymi brzuchami wróciliśmy na hale i resztkami sił zagraliśmy w dwa ognie - czytamy w relacji z tego dnia.
W przedostatni dzień półkolonii dzieciaki pojechały do Poznania, gdzie odwiedziły Wojewódzką Komendę Policji i Stadion Lecha. Na zakończenie półkolonii uczestnicy wybrali się do kina, a następnie baraszkowali na odkrytym basenie w Krotoszynie.
Zobacz zdjęcia z pierwszego turnusu półkolonii z Wodnikiem.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.