W konkursie zorganizowanym przez krotoszyński Hufiec Pracy wzięły udział absolwentki szkół branżowych współpracujących z Hufcem Pracy w Krotoszynie.
Konkurs „Najsprawniejszy w zawodzie 2021” w kategorii kucharz odbył się w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Specjalnych w Krotoszynie.
Jak co roku, dzięki przychylności Pani Doroty Walczak, Dyrektor Zespołu Szkół Specjalnych w Krotoszynie konkurs przeprowadzono w pracowni gastronomicznej tejże placówki pod czujnym okiem przewodniczącego komisji konkursowej Ryszarda Ziajki – instruktora praktycznej nauki zawodu – wskazuje Daria Lisiak, starszy wychowawca 15-2 HP w Krotoszynie.
W pierwszym etapie konkursu zawodniczki musiały wykazać się wiedzą teoretyczną i rozwiązać test sprawdzający ich wiedzę z zakresu gastronomii.
Później przyszedł czas na część praktyczną.
Tegoroczne zadanie polegało na wykonaniu 3 zestawów potraw składających się z kotleta de volaille z ziemniakami purree oraz surówki z pora – mówi Daria Lisiak.
Po zakończeniu konkursu komisja podsumowała całe przedsięwzięcie i wyłoniła zwyciężczynię.
„NAJSPRAWNIEJSZY W ZAWODZIE 2021” W KATEGORII KUCHARZ:
- I miejsce – Karolina Bargenda ze Szkoły Branżowej I stopnia w Odolanowie
- II miejsce – Oliwia Sibiak ze Szkoły Branżowej I stopnia w Kobylinie
- III miejsce – Patrycja Sieńko ze Szkoły Branżowej I stopnia w Kobylinie
Uczestniczki otrzymały nagrody w formie bonów podarunkowych ROSMANN i dyplomy sfinansowane przez Wielkopolską Wojewódzką Komendę OHP w Poznaniu – wskazuje Daria Lisiak, starszy wychowawca 15-2 HP w Krotoszynie.
Dwie najlepsze uczestniczki konkursu będą reprezentować Hufiec Pracy w Krotoszynie na etapie wojewódzkim.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.