Pączkownia to marka, oparta na rodzinnej tradycji i własnej, sprawdzonej recepturze przygotowywania pączków. - Receptura w naszej rodzinie jest już od 1937 roku - mówi właściciel. Nazwa „Pączkownia” nawiązuje do pączków, przygotowywanych w kuchni przez ukochaną babcię i smaku sprzed lat. Pączki od pokoleń osładzały nam życie, a dziś przypominają nam szczęśliwe chwile dzieciństwa.
- Wiemy, jak ważne jest przywiązanie do tradycji, dlatego wielką wagę przykładamy do tego, aby nasze pączki były wyjątkowe – zaznaczają właściciele i dodają - dlatego właśnie dużą uwagę przykładamy do ręcznego sposobu wykonania i sposobu ich podania. Nasze pączki przygotowane są z najwyższej jakości składników.
Marka od kilku już lat prężnie działa w Polsce, a na mapie Wielkopolski, skąd się wywodzi osiągnęła spektakularny sukces. M.in. mieszkańcy Poznania, Śremu, Wągrowca, Jarocina, Środy Wlkp., Obornik, Wrześni, Kościana i Książa Wielkopolskiego zakochali się w ciepłych, domowych pączkach.
Tradycyjna receptura
Podstawą są wysokiej jakości produkty, których używamy do produkcji pączków: mąka, cukier, jaja, masło i mleko, ale tajemnica tkwi w proporcji składników i odpowiedniej kolejności mieszania. Pączki smażymy na tradycyjnym smalcu. Dzięki temu smakują najlepiej.
Jak funkcjonuje Pączkownia?
Wszystko przygotowywane jest na miejscu, od ciasta aż po polewę. Podczas zakupu w okienku Klient może zobaczyć proces wyrabiania, nadziewania, formowania i pieczenia.
- Chcemy, aby miał pewność, że za chwilę zje prawdziwego, tradycyjnego pączka, smażonego na świeżym smalcu, z bogato wypełnionym nadzieniem - mówią założyciele biznesu.
Oferta Pączkowni jest bardzo urozmaicona. Chcemy żeby klienci do nas wracali, dlatego staramy się urozmaicać naszą ofertę i dostosowywać ją do różnych sezonów. W naszej ofercie mamy ponad 30 różnych propozycji pączków. Sezonowo wprowadzamy nowości.
Godziny otwarcia:
- poniedziałek - sobota 9.00-20.00 lub do ostatniego pączka
- niedziela 9.00-16.00