Kochasz gotować, piec. W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie, a „pichcenie” sprawia ci frajdę. Jesteś zawodowym kucharzem lub amatorem, nie ważne. A może masz jedno, ale za to popisowe danie, w którym jesteś mistrzem. Gotuj z nami i podziel się swoją miłością do gotowania z czytelnikami „Gazety Krotoszyńskiej”.
Do powrotu do korzeni namawiają panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Lutogniewie. Na naszych łamach zachęcają do wypróbowania receptury na wielkopolskie danie, jakim są kluski łyżką ćpane.
Jak mówią, potrawa w ich wykonaniu zasmakowała mistrzowi kuchni, Karolowi Okrasie. - Bardzo mu smakowały – zachwalają specjał panie i zachęcają do wypróbowania receptury jako pomysł na obiad.- Mówi się o nich też kładzione, my używamy nazwy ćpane, bo to po naszemu, czyli wielkopolsku – podkreślają członkinie lutogniewskiego koła.