O tym fakcie pracownik krotoszyńskiej restauracji McDonald's został poinformowany przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemilogiczną w Krotoszynie. Natychmiast został poddany kwarantannie.
Zgodnie z procedurą wewnętrzną i po konsultacjach z Sanepidem załoga, która miała kontakt z pracownikiem, została odsunięta od pracy i objęta nadzorem epidemiologicznym. Restauracja została poddana dezynfekcji i czasowo zamknięta. Ponowne otwarcie planowane jest na 13 kwietnia - informuje Katarzyna Kucisz-Rosłoń z McDonald's.
Dodaje, że firma pozostaje w kontakcie ze wszystkimi pracownikami i jest gotowa udzielić im wszelkiej niezbędnej pomocy.
Pragniemy zapewnić, że od zawsze wysokie standardy bezpieczeństwa i higieny McDonald’s były i są przestrzegane z najwyższą starannością. Restrykcyjne procedury mycia oraz dezynfekcji są standardem systemu McDonald’s – zaznacza Katarzyna Kucisz-Rosłoń.