reklama

Parzybroda według przepisu KGW Dzierżanów

Opublikowano:
Autor:

Parzybroda według przepisu KGW Dzierżanów - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Dzierżanowie lubują się w oryginalnych pomysłach na przygotowanie bigosu. Prezentowały już bigos bez kapusty, który serwowały podczas święta ?Powiat od kuchni?. Teraz przyszedł czas na parzybrodę. - To naprawdę pyszna potrawa. Koperek nadaje jej specyficzny smak no i fantastycznie pachnie ? zachwalają mieszkanki Dzierżanowa.Składniki

Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Dzierżanowie lubują się w oryginalnych pomysłach na przygotowanie bigosu. Prezentowały już bigos bez kapusty, który serwowały podczas święta „Powiat od kuchni”. Teraz przyszedł czas na parzybrodę. - To naprawdę pyszna potrawa. Koperek nadaje jej specyficzny smak no i fantastycznie pachnie – zachwalają mieszkanki Dzierżanowa.Składniki

2 główki białej kapusty

pęczek koperku

1 kg kiełbasy śląskiej

przecier pomidorowy

sólWykonanieKapustę kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. Kiełbasę również kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Koperek myjemy i siekamy. Gdy kapusta będzie już ugotowana odcedzamy ją z wody i dorzucamy na patelnię do kiełbasy. Dodajemy posiekany koperek i przecier pomidorowy. Całość mieszamy i podsmażamy. Smacznego!

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE